Maillardreaktioner och karamellisering

Maillardreaktioner är kemiska reaktioner och uppkommer när aminosyror och kolhydrater möts. De ger en brun färg och gör att maten där de uppkommer får en rik flora av nyanser i smak och doft. Brynta stekar, pann-stekta dumplings, rostat bröd och grillade marshmallows har alla genomgått maillardreaktioner och det är därför dessa smakar så ljuvligt. Namnet kommer från den franska kemisten Luis-Camille Maillard som var den första att beskriva fenomenet 1912. Maillardreaktionen pågår mellan 140 och 165 grader. När temperaturen stiger ytterligare inträder istället karamellisering vilket frambringar söta nötiga smaker.

Just nu har vi kampanj på de Buyers stekpannor i Carbone Plus-serien. Denna panna som är tillverkad och designad i Frankrike når enkelt höga temperaturer. Den kommer göra det enkelt att få din mat att genomgå både maillardreaktioner och karamellisering och smaka läckert på tallriken. Pannan är av robust kolstål med ett gediget handtag som tillverkaren menar är obrytbart. Den finns i 8 storlekar. Skynda in och handla medan erbjudandet fortfarande gäller!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.