Köpvillkor

Generellt

Tack för att du handlar av utensilier.se. Vi välkomnar beställningar från företag, privatpersoner och kunder inom offentlig sektor.
Vi följer distansavtalslagen vid handel med privatpersoner och köplagen vid handel med företag.
Utensilier.se reserverar sig för eventuella tryckfel. Färger och nyanser på den fysiska varan kan skilja sig från bilderna på hemsidan.
Om du handlar som privatperson måste du vara minst 18 år för att handla hos oss.

Installation & montering

Kund till Utensilier.se förutsätts ha utbildning i, eller erfarenhet av, att använda restaurangmaskiner som säljes på utensilier.se. Vänligen observera att vissa maskiner kan utgöra fara om de används av icke utbildad person.

Utensilier.se åtar sig ej installation eller montering av köpt vara. Många av produkerna som säljs på sidan kräver installation av behörig yrkesman. Efter behörig installation skall alltid installationsintyg skickas till Utensilier.se. I vissa fall bortfaller garantin på produkten om detta ej genomförs.

Lägsta orderbelopp

Lägsta orderbelopp är 300 SEK exklusive moms. Beställningar som understiger 300 SEK exklusive moms kommer inte att godkännas i  kassan.

Frakt

Fraktkostnaden varierar med vilka varor du beställer. Den kostnad som gäller för din order framgår i kassan och syns sedan på din orderbekräftelse.

Till privatpersoner skickar vi beställningar via brev eller till ett utlämningsställe nära kunden beroende på beställningens vikt och volym.

Till företag skickas beställningar som företagspaket till fram till dörr på angiven leveransadress. Inbärning ingår ej, men kan i vissa fall köpas till som extratjänst vid beställningstillfället.

Vid bomkörningar, dvs när gods ej kunnat levereras vardagar mellan klockan 08:00 och 17:00 för företag eller vid avtalad tidpunkt för privatpersoner, debiteras kund de extra kostnader som uppstår för Utensilier.se på grund av detta.

Transportrisk

Vår fraktpartner står för transportrisken, d.v.s. risken för att varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Du och transportföretaget står för risken vid eventuell retur till oss.

Orderbekräftelse

Vid slutförd beställning skickas en orderbekräftelse till den emailadress som kunden angivit vid beställningen. Kunden ansvarar för att kontrollera att orderbekräftelsen stämmer överens med vad kunden har beställt.

Leveranstid

Utensilier.se levererar de flesta beställningar inom 3-8 arbetsdagar. Vissa varor som behöver beställas eller tillverkas kan ha längre leveranstid. Varor som skickas utanför Sveriges gränser kan även ha längre leveranstid än vad som nämns ovan.

För att så snabbt som möjlig kunna fullfölja er order förbehåller sig utensilier.se rätten att dela upp er order i flera delleveranser.

Betalning

Vi accepterar följande betalsätt:

Kort: Betalning med VISA och Mastercard

Direktbetalning via bank: Möjligt för kunder i följande svenska banker, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank

Faktura för företag, kredittid 30 dagar. Vi köp genom faktura tar Svea Ekonomi över fakturan och kunden accepterar genom att fullfölja köpet Svea Ekonomis villkor.

Förskottsfaktura, leverans sker efter fullgjord betalning.

Faktura och delbetalning för privatperson. Vi köp genom faktura tar Svea Ekonomi över fakturan och kunden accepterar genom att fullfölja köpet Svea Ekonomis villkor. Privatpersoner ges möjligheten att delbetala köpet.

Till företag och organisationer erbjuder vi även leasing via Svea Ekonomi. Det finns möjlighet att leasa varorna under 24-60 månader. Sedvanliga kreditprövning görs efter att köpet är slutfört och vi kontaktar dig med ett leasingavtal. Signering sköts snabbt och smidigt via Bank-ID.

Garanti

Om inget annat är angivet så är garantitiden 1 år. Garantin som gäller är reservdelsgaranti, vilket innebär att vi skickar reservdelar till dig. Du som kund står själv för alla arbetskostnader..

Reklamation och returer

För företag

Alla reklamationer ska anmälas till order@utensilier.se inom 5 dagar efter leverans. Produkter får endast skickas tillbaka efter överenskommelse med Hindriks trading / utensilier.se.

Vid returer står kunden för kostnad för denna samt fraktbokning. Om kund önskar att utensilier.se skall återta produkten, debiteras kunden 30 procent av ordervärdet. Produkt skall vara i oöppnad orginalförpackning och vara möjlig att sälja som ny och ska skickas tillbaka med ytteremballage som skydd under transporten. När produkten returnerats och godkänts återbetalas 70% av ordervärdet exklusive moms. Specialbeställda eller kundanpassade produkter kan ej returneras eller bytas. Produkter som ej ingår i vårt ordinarie lagersortiment kan ej returneras eller bytas.

Alla leveranser skall kontrolleras vid leverans. För att reklamation av transportskadat gods skall kunna behandlas skall synliga skador rapporteras direkt till transportbolagets chaufför samt fotograferas. Det krävs även att chauffören gör en notering gällande skadan på fraktdokumenten. Bilder på skadan skall skickas till order@utensilier.se. Dolda fraktskador måste anmälas till utensilier.se inom 5 dagar. Fraktsedelsnummer skall kunna anges. Skadat gods och emballage måste sparas för att besiktning skall kunna genomföras och för att reklamation skall kunna behandlas . Hindriks Trading / Utensilier.se tar ej på sig ansvar för eventuell ekonomisk skada eller andra indirekta skador hos kund i samband med skadat gods.

För privatpersoner

Vi följer bestämmelserna i den svenska Distansavtalslagen. Som privatperson har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Returnerad produkt samt produktens originalförpackning skall dock vara i oförändrat nyskick för att en retur ska godkännas. Returnerad vara skall skickas tillbaka i oöppnad originalförpackning samt med ytteremballage som skydd under transporten. Vid returer står kunden för kostnaden för returfrakt.

Ångerfristen börjar löpa från den dag du mottagit varan. Återbetalningar sker endast till det konto eller kort som använts vid köpet. Väljer du att returnera din vara inom 14 dagar står du själv för returfrakten. När din retur är godkänd återbetalar vi dina pengar inom 30 dagar. Vi rekommenderar att skicka dina varor som företagspaket för att undvika fraktskador vid returen.

Vid köp av en specialtillverkad vara som är anpassad efter dina önskemål gäller inte ångerrätten.

Dessa villkor gäller ej då något annat anges i produktbeskrivningen för aktuell produkt.

Synliga fel och skador anmäls direkt till fraktfirman och till order@utensilier.se. För att få reklamera din vara p.g.a. skada måste du spara allt emballage eftersom detta skall inspekteras av fraktbolaget.

Dolda fel anmäls till order@utensilier.se inom 5 dagar från att du tagit emot godset.

Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer vid en eventuell tvist.

För ej uthämtade försändelser debiterar vi en administrationsavgift på 200 SEK samt hänförliga fraktkostnader.

Integritetspolicy

Insamling av information
Vi samlar in information från dig när du registrerar dig på vår webbplats, loggar in på ditt konto, gör ett köp, deltar i en tävling och/eller när du loggar ut. Den insamlade informationen inkluderar ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, betalningsinformattion samt leverans och faktureringsuppgifter. Vid användande av våra betalningsalternativ kan även ditt  personummer/organistationsnummer samlas in och delas med den tredje part som tillhandahåller betaltjänsten.

Dessutom tar vi automatiskt emot och sparar information från din dator och webbläsare, inklusive din IP-adress, uppgifter om programvara och hårdvara och den begärda sidan.

Användning av information
Den information vi samlar in från dig kan användas för att:

Fullgöra din beställning
Göra din upplevelse personlig och tillgodose dina personliga behov
Tillhandahålla anpassade annonser
Förbättra vår hemsida
Förbättra vår kundservice och ditt behov av hjälp
Kontakta dig via e-post
Administrera en tävling, ett erbjudande eller en undersökning

E-handelssäkerhet
Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke, förutom då så krävs för att uppfylla en begäran och/eller överföring, t.ex. för att skicka en beställning.

Tid för lagring
Vi behåller dina uppgifter så länge som det krävs för att vi ska kunna utföra ordern och därefter i ytterligare max två år. I vissa fall kräver lagar och regler att vi lagrar information längre än så. T.ex. kräver bokföringslagen att vi sparar betalningsinformation i sju år.

Utlämnande till tredje part
Vi säljer, handlar, eller på annat sätt överför, inte personligt identifierbar information till utomstående parter. Detta inkluderar inte betrodd tredjepart som hjälper oss att driva vår webbplats eller vårt företag, med kravet att dessa parter godkänner att hålla informationen konfidentiell.

Vi anser att det är nödvändigt att dela information i syfte att undersöka, förhindra eller vidta åtgärder mot illegala aktiviteter, misstänkt bedrägeri, situationer som medför en potentiell risk för en persons fysiska säkerhet, brott mot våra användarvillkor eller andra tillfällen då lagen kräver så.

Allmänna uppgifter kan dock delas vidare till utomstående parter för marknadsföring, i annonssyfte eller andra ändamål.

Tredje parts webbsidor
Vår webbsida kan innehålla länkar till andra webbsidor. Vi kan inte påverka dessa webbsidor och inte heller garantera att företagen som äger dem hanterar data på samma säkra sätt som vi gör. Därför rekommenderar vi att du läser deras integritetspolicy innan du använder sidorna.

Tredje land
En del av de företag vi samarbetar med är baserade i länder utanför EU. Lagarna i dessa länder ger inte alltid samma skydd för personuppgifter som EU:s bestämmelser och därför har vi ingått avtal med företagen där de åtar sig att vidta lämpliga säkerhetsåtgärder.

Informationsskydd
Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter. Vi använder oss av avancerade krypteringsmetoder för att skydda känsliga uppgifter som överförs över internet. Vi skyddar dessutom dina uppgifter offline. Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information. De datorer/servrar som används för att lagra personligt identifierbar information lagras i en säker miljö.

Granska, ändra, ta bort data eller ställa frågor?
Du kan begära att få granska, ändra, ta bort eller överföra den data vi har om dig. Du kan t.ex. kontrollera att dina uppgifter är korrekta. Vill du veta vilken data du gett oss tillåtelse att använda, eller vill du att vi ska sluta behandla alt. begränsa behandlingen av data, kan du begära detta. Det betyder att om du gett ditt samtycke kan du ta tillbaka det när du önskar. Vill du göra något av detta är du välkommen att kontakta oss via privacy@utensilier.se.

Använder vi oss av cookies?
Ja. Våra cookies förbättrar tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Dessutom förbättrar våra cookies användarupplevelsen genom att spåra och målanpassa användarens intressen. Vår användning av cookies kopplas över huvud taget inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.

Avsluta prenumeration
Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka information och uppdateringar som angår din beställning, enstaka nyhetsbrev, relaterad produktinformation etc. Om du inte längre vill ta emot sådana meddelanden hittar du information om hur du avslutar prenumerationen i slutet av varje e-postmeddelande.

Samtycke
Du som kund behöver aktivt ge ditt samtycke till vår integritetspolicy innan du slutför ditt köp eller skickar formulärdata till oss. Detta samtyckte kan återkallas genom att kontakta privacy@utensilier.se. Läs mer under rubriken ”Granska, ändra, ta bort data eller ställa frågor?”.